Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 150 g spenót (fagyasztott vagy friss párolva)
- feta sajt
- szójaszósz
- zöldségek ízlés szerint (én répát és cukkinit használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- rízs köretnek
40 perc, 180°C
Elkészítése:
- a csirkehúst előkészítjük, szétvágjuk úgy, hogy viszonylag lapos/egyenes legyen, majd enyhén klopfolunk rajta
- a húsokat szójaszósszal kenjük be, vékony rétegben kenjük rá a fetasajtot, majd a spenótot tesszük bele henger alakban az hús egyik szélén
- ezután az egészet feltekerjük (mint ahogy például a palacsintákat is) olyan szorosan, ahogy csak bírjuk és hústűvel (de ha nincs tökéletes a fogpiszkáló is) rögzítjük
- betesszük az előmelegített sütőbe, és 40-50 percig sütjük
- a körethez a zöldségeket vékonyan felvágjuk (ha ferdén vágjuk, ovális alakot kapunk)
- egy serpenyőben kevés olajon megpirítunk egy fej apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, 5-10 perc után felöntjük vízzel és hagyjuk párolni kis lángon
- közben a rízst megfőzzük hozzá
- a kész húsroládokat felvágjuk és úgy tálaljuk, hogy látszódjon a spenót
- készíthetünk hozzá szószt:
- két nagy kanál cukrot elkezdünk karamellizálni és hozzáadunk egy kevés szójaszószt és citromlevet (max. 1-1 tk.)
- majd a sűrítéshez kb. egy tk. keményítőt adunk hozzá