Hozzávalók:
- 15o g teavaj
- 75 g porcukor
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 225 g liszt
- 1 ek kakaó, ha barna gombot szeretnénk
- ízlés szerint lehet egy citrom héját a tésztába reszelni, vagy 1 tk vanillin cukrot hozzáadni
12-15 perc, 180oC
Elkészítés:
- jól összekeverjük a vajat a cukorral
- hozzáadjuk a tojást, sót és a lisztet
- összedolgozzuk a tésztát és ízesíthetjük a citrom héjával vagy vanillin cukorral
- a fele tésztához adhatunk kakaót
- 1 óráig a hűtőben pihentetjük
- utána a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval vagy pohárral karikákat vágunk ki, így elkezdve a gombforma készítését
- kisebb méretű pogácsa szaggatóval vagy pohárral mintát rajzolunk (szegélyt adunk a gombnak) és szívószállal gomblyukakat csinálunk
- sütőpapíros tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben sütjük 12-15 percig
- ha kész és kihűlt, szalaggal átfűzve pompás ajándék is lehet