A tiramisuról feltehetőleg mindenkinek Olaszország jut eszébe. Nem véletlenül. Az olasz konyhában nagy tradíciója van, bár az édesség eredete nem tisztázott. Egy történet szerint a trevisoi cukrász keresztlánya, egy másik szerint egy siennai cukrász készítette el először, a toszkán herceg, III. Cosimo látogatására. Az édesség neve az olasz /tirami su/ kifejezésből ered, ami /dobj fel/-ként fordítható. A nem tisztázott története megmagyarázza miért létezik olyan sok fajtája. Olaszország különböző területein más és más a tiramisu pontos receptje, de annyiban hasonlítanak, hogy az eredeti olasz tiramisu krémjét nem főzik (zabaglione krémet készítenek hozzá). Az én receptem már valószínűleg nem az autentikus tiramisut tükrözi, de mindenképp megéri kipróbálni! Jó étvágyat hozzá! |
||
|
Hozzávalók:
|
|
---|---|---|
|
||
Elkészítése: | ||
tipp! hagyd egy éjszakán át a hűtőben, így a piskóták a krémből is egy kis részt magukba szívnak, és még finomabb lesz
ha a krém a végén csomósra sikerül, csak szűrd át egy szitán vagy tedd egyenletessé egy mixer segítségével
|
||
ha tetszett, nézd meg a többi receptemet is
megtalálsz Facebook-on és Instagram-on is