Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 150 g margarin
- 5 ek. kakaópor
- 10-12 ek. víz
- 200 g cukor
- fél csomag sütőpor
20-30 perc, 180°C
Elkészítése:
- egy mikrózható edénybe tesszük a margarint, a kakaóport, a vizet és a cukrot; ezt addig mikrózzuk, amíg meg nem olvad a margarin; ha megolvadt, mixerrel simára keverjük (fél pohárnyit félreteszünk belőle, ez megy majd a kész sütemény tetejére, felhasználásig hűtőben tároljuk)
- a megmaradt krémhez hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, melyben elkevertük a fél csomag sütőport
- a tészta állaga inkább folyékony, mint szilárd legyen
- kuglóf formába öntjük (ha nincs, akkor egy kerek sütőforma közepére helyezzünk egy üvegpoharat), használjunk sütőpapírt vagy vajazzuk és lisztezzük ki (a lisztet kakaóporral helyettesíthetjük)
- miután az előmelegített sütőben megsütöttük, amíg még meleg (de nem forró) a hűtőben félretett krémmel leöntjük
- tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük