Hozzávalók:
· 1 csomag pillecukor
· 1 tábla keserű csoki (olvasztva)
· 1 zacskó kis perec
· dekortollak /fehér és piros/ (helyette*)
· vékony szívószál v nyalóka pálcika
· vmilyen díszes, kb. 1 cm vastag szalag „sálnak”
· (celofán** a csomagolásukhoz)
Előkészületek:10-15 perc, elkészítés: kb. 30 perc (csoki dermesztésével együtt:))
Elkészítése:
· végezzük el az előkészületeket: olvasszuk meg a csokit, a kis sós pereceket pedig vágjuk félbe, hogy agancsszerű formát kapjunk, a pillecukrokat pedig szúrjuk fel a pálcikákra (ha nem sietünk, megvárhatjuk, míg megolvad a csokoládé, és úgy szúrjuk a pálcikákat a pillecukorba, hogy a végüket csokiba mártjuk – így biztosabban marad majd rajta)
· ha megolvasztottuk a csokoládét, öntsük át egy kisebb edénybe/pohárba, hogy bele tudjuk mártani a pillecukrokat teljesen
· miután belemártottuk, bevonva így csokoládéval az egészet, szúrjunk a tetejébe két „agancsot” (ennek az alját is márthatjuk előtte csokoládéba)
· ha ezzel megvagyunk, hagynunk kell megdermedni a csokoládét; én mosogatószivacsba szúrtam őket, hogy megálljanak, de használhatunk egy rizzsel teli tálat is
· gyorsabb dermesztésért tegyük a hűtőbe:)
· ha megdermedt a csokoládénk, jöhet a díszítés: fehér színnel két pöttyöt teszünk, ezek lesznek a szemek, pirossal pedig egy nagyobbat, ez lesz az orr
· *ha valamiért nem tudunk dekortollat beszerezni, itt egy alternatíva: keverjünk porcukorhoz kevés vizet, hogy masszát kapjunk, így lesz fehér színünk; pirosat pedig színezékkel érhetünk el; vagy akár egy piros m&m-et is használhatunk orrként
· a fej alá pedig kötünk egy szalagot, így lesz sála a rénszarvasoknak
· celofánba csomagolva tökéletes ajándékötlet
· ** celofán helyett használhatunk sütőzacskót