Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- ½ bögre kesudió (ízlés szerint mást is használhatunk)
- ½ bögre hántolt napraforgómag
- 1 tábla étcsokoládé feldarabolva
- ½ csomag aszalt málna (ízlés szerint mást is használhatunk)
- ¾ - 1 bögre méz (~200g)
- 1 csipet só
- olvasztott csokoládé a díszítéshez
25-30 perc, 175oC
Elkészítése:
- először összekeverjük a száraz hozzávalókat, utána a felmelegített mézet is hozzá öntjük
- ezután jól elkeverünk mindent, amíg egyenletes nem lesz a massza
- ha megvagyunk vele, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, hogy mindenhol egyforma magas legyen (kb. 2 cm)
- betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 25 percre
- ha kész, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, utána vágjunk tetszőleges méretűekre
- közben olvasszunk meg egy kevés étcsokoládét, és díszítsük vele a kész müzli szeleteket
- sütőpapírba csomagolva könnyen magunkkal vihetjük bárhova