Hozzávalók:
- 2 ek. cukor
- 2/3 bögre tej
- díszítéshez tejszín és fahéj
10 perc, alacsony lángon
Elkészítés:
- FELNŐTT FELÜGYELETE FONTOS! KOMOLY ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZHAT A FELHEVÍTETT CUKOR!
- a cukrot alacsony lángon karamellizálni kezdjük, legjobb olyan edényben, amelynek van fedele, mert ha lefedve karamellizáljuk, a keletkező pára lecsapódik és lecsorog az edény szélén, meggátolva így a cukor kristályosodását a széleken
- miközben figyelünk a cukorra, melegítsük fel a tejet
- ha a cukor színe eléri a sötét-aranybarnát, a meleg tejjel öntsük fel
- ezután már magasabbra vehetjük a lángot
- a keveréket pedig addig melegítsük tovább, míg teljesen egységes nem lesz és a cukor fel nem olvad teljesen a tejben
- ha kész, öntsük át egy bögrébe, és díszítsük tejszínhabbal tetején fahéjjal megszórva