Hozzávalók:
• kör alakú mézeskalács
• pillecukor (annyi ahány hóembert szeretnénk majd)
• cukormáz
• dekortollak /fekete, narancs/ (helyette*)
elkészítés: 10 perc
Elkészítés:
• kihelyezzük a kör alakú mézeskalácsokat (itt megtalálod az én receptemet hozzá)
• a mézeskalácsokat tócsa alakban díszítjük cukormázzal (a cukormázhoz is megtalálod az én változatomat itt)
• a „tócsákba” belenyomjuk a pillecukrokat (különböző méretű pillecukrokkal /v a pillecukrok félbevágásával/ más-más hatást érhetünk el)
• ezután a mázba helyezett pillecukrokra is cukormázat teszünk, hogy úgy tűnjön, mintha valóban olvadna és egységes lenne
• ha ezzel kész vagyunk, már csak a díszítés van hátra
• fekete színnel rajzoljuk meg a szemét, és a gombjait (ha a gombokat nem egy vonalba tesszük, hanem hullámozva, vagy épp teljesen függetlenül egymástól, az még inkább olvadó hatást kelt)
• narancssárga színnel pedig a hóember orrát (egy csúcsos háromszöget rajzolva), illetve kezeit rajzoljuk meg
• *dekortoll helyet használhatunk olvasztott csokoládét, vagy megfesthetjük a cukormázat a megfelelő színre
• használhatunk az egész díszítéshez olvasztott csokoládét, ha nem akarjuk bonyolítani, orr helyett pedig egy mandarin v narancs héjából vágott háromszöget, amit csokival „ragasztunk” oda
• miután ezzel is kész vagyunk, már csak meg kell várni, hogy a cukormáz megkeményedjen
• és kész is van, tökéletesen feldob bármilyen karácsonyi asztalt