Hozzávalók:
- kész mézeskalácsok, kör és szív alakúak
- cukormáz
- uzsonnás zacskó
függ a mennyiségtől, lehet 20 perc, vagy akár egész délutános program
Elkészítés:
- elkészítjük a cukormázat, az én receptemet hozzá itt találod (a mézeskalácsokhoz pedig itt)
- a kör alakból karácsonyfadísz, a szív alakból pedig rénszarvas készül
- a karácsonyfadísznél minél részletesebb a díszítésünk, annál jobb, de igazából teljes mértékben hagyatkozhatunk a kreativitásunkra; ahhoz, hogy szép vékony vonalakkal díszíthessünk, az uzsonnazacskó sarkát minél közelebb kell elvágnunk a végéhez (olló helyett én késsel szoktam), így az abba töltött máz, szép vékonyan jön majd ki (a rés persze tágul, ahogy folyamatosan nyomjuk a zacskót, így ne töltsünk sok cukormázat egyszerre egy zacskóba, vagy tegyük át egy másikba ha már nem vagyunk megelégedve a vastagsággal)
- a szív alakra pedig nagyon egyszerűen varázsolhatunk rénszarvasfejeket: két apró pötty a szemeknek, egy nagyobb az orrnak, és szép díszes agancsot rajzolunk a szemek felett