Hozzávalók:
- pizza tészta alap
- 8 db virsli
- 1 db tojás
15-20 perc, 180°C
Elkészítése:
- elkészítjük a pizza tészta alapot, és miután hagytuk keleszteni meleg helyen kb. 1 órát , négy felé osztjuk, a virsliket pedig négy egyenlő részre vágjuk
- egyszerre egy negyed tésztával dolgozzunk, a többit addig hagyjuk letakarva egy edényben
- a tésztát kerekre nyújtjuk (kb. akkorára, mintha pizzát szeretnénk készíteni), és a kör alakú tésztát 8 cikkelyre vágjuk (először negyedekre vágjuk a kört, majd a negyedeket megfelezzük)
ezt kell majd megismételni mind a négy résszel
- így kapni fogunk 8 db "háromszöget", és minden háromszög szélesebb részére egy negyed virslit teszünk
- a háromszögek szélesebb végétől kezdve, feltekerjük a tésztát, jó szorosan, majd ha kész a kis kifli, a széleit összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben
- a kész virsliket sütőpapírral bevont tepsibe tesszük, és enyhén felvert tojással megkenjük a tetejüket
- ha díszíteni szeretnénk őket, szórhatunk rájuk szezámmagot vagy napraforgómagot
Tipp:
Ha spórolni szeretnénk, elég fele annyi virslit vennünk, és minden negyed virslit félbevágva ugyanúgy meg tudjuk tölteni az összes kis cikkelyt. Ez a tipp akkor is jól jöhet ha esetleg nagyobb mennyiségben szeretnénk elkészíteni ezt a receptet, így a több tésztát kevesebb virslivel meg tudjuk tölteni.