Kakaó helyett karamellás ital?!
2016. december 05. írta: How I Cake

Kakaó helyett karamellás ital?!

Adventre hangolva 5/24

Hozzávalók:

  • 2 ek. cukor
  • 2/3 bögre tej
  • díszítéshez tejszín és fahéj

10 perc, alacsony lángon

 

Elkészítés:

  • FELNŐTT FELÜGYELETE FONTOS! KOMOLY ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZHAT A FELHEVÍTETT CUKOR!
  • a cukrot alacsony lángon karamellizálni kezdjük, legjobb olyan edényben, amelynek van fedele, mert ha lefedve karamellizáljuk, a keletkező pára lecsapódik és lecsorog az edény szélén, meggátolva így a cukor kristályosodását a széleken
  • miközben figyelünk a cukorra, melegítsük fel a tejet
  • ha a cukor színe eléri a sötét-aranybarnát, a meleg tejjel öntsük fel
  • ezután már magasabbra vehetjük a lángot
  • a keveréket pedig addig melegítsük tovább, míg teljesen egységes nem lesz és a cukor fel nem olvad teljesen a tejben
  • ha kész, öntsük át egy bögrébe, és díszítsük tejszínhabbal tetején fahéjjal megszórva