Ünnepi gombok
2016. december 03. írta: How I Cake

Ünnepi gombok

Adventre hangolva 3/24

Hozzávalók:

  • 15o g teavaj
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 225 g liszt
  • 1 ek kakaó, ha barna gombot szeretnénk
  • ízlés szerint lehet egy citrom héját a tésztába reszelni, vagy 1 tk vanillin cukrot hozzáadni

12-15 perc, 180oC

Elkészítés:

  • jól összekeverjük a vajat a cukorral
  • hozzáadjuk a tojást, sót és a lisztet
  • összedolgozzuk a tésztát és ízesíthetjük a citrom héjával vagy vanillin cukorral
  • a fele tésztához adhatunk kakaót
  • 1 óráig a hűtőben pihentetjük
  • utána a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval vagy pohárral karikákat vágunk ki, így elkezdve a gombforma készítését
  • kisebb méretű pogácsa szaggatóval vagy pohárral mintát rajzolunk (szegélyt adunk a gombnak) és szívószállal gomblyukakat csinálunk
  • sütőpapíros tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben sütjük 12-15 percig
  • ha kész és kihűlt, szalaggal átfűzve pompás ajándék is lehet

süti beállítások módosítása