Tökéletes mézeskalács? Itt a titok
2016. december 02. írta: How I Cake

Tökéletes mézeskalács? Itt a titok

Egy remek, sokszor kipróbált házi recept:)

Hozzávalók:

  • 25 dkg melegített méz
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom héja
  • kb. 2 késhegynyi őrölt fahéj
  • kb. 4-5 késhegynyi szegfűszeg (kihagyható)
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

12-15 perc, 180oC

 

Elkészítése:

  • az összes összetevőből egy egységes tésztát gyúrunk, (10-15 percre hűtőbe tesszük) majd egy ujjnyi vastagra nyújtjuk
  • kivágjuk a tetszőleges formákat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük
  • sütés előtt cukros vízzel (sziruppal) megkenhetjük a tetejét még szebb eredményért
  • 12-15 percig sütjük, 180oC-on