Otthoni müzli szelet a hideg télre
2016. november 28. írta: How I Cake

Otthoni müzli szelet a hideg télre

Elkészítése remek délutáni program, és ha elkészült, több napig is kitart. Ebből a mennyiségből 16 db szelet készíthető el. Szerintem nagyon jó alternatívája a bolti müzli szeleteknek.

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • ½ bögre kesudió (ízlés szerint mást is használhatunk)
  • ½ bögre hántolt napraforgómag
  • 1 tábla étcsokoládé feldarabolva
  • ½ csomag aszalt málna (ízlés szerint mást is használhatunk)
  • ¾ - 1 bögre méz (~200g)
  • 1 csipet só
  • olvasztott csokoládé a díszítéshez

25-30 perc, 175oC

 

Elkészítése:

  • először összekeverjük a száraz hozzávalókat, utána a felmelegített mézet is hozzá öntjük
  • ezután jól elkeverünk mindent, amíg egyenletes nem lesz a massza
  • ha megvagyunk vele, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, hogy mindenhol egyforma magas legyen (kb. 2 cm)
  • betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 25 percre
  • ha kész, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, utána vágjunk tetszőleges méretűekre
  • közben olvasszunk meg egy kevés étcsokoládét, és díszítsük vele a kész müzli szeleteket
  • sütőpapírba csomagolva könnyen magunkkal vihetjük bárhova

 

látogass el Facebook oldalamra is:)