Ellenállhatatlan csokis kuglóf
2016. október 17. írta: How I Cake

Ellenállhatatlan csokis kuglóf

Imádom ezt a receptet. Nemcsak hogy nagyon finom, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes váratlan vendégek esetén.

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 4 db tojás
  • 150 g margarin
  • 5 ek. kakaópor
  • 10-12 ek. víz
  • 200 g cukor
  • fél csomag sütőpor

20-30 perc, 180°C

 

Elkészítése:

  • egy mikrózható edénybe tesszük a margarint, a kakaóport, a vizet és a cukrot; ezt addig mikrózzuk, amíg meg nem olvad a margarin; ha megolvadt, mixerrel simára keverjük (fél pohárnyit félreteszünk belőle, ez megy majd a kész sütemény tetejére, felhasználásig hűtőben tároljuk)
  • a megmaradt krémhez hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, melyben elkevertük a fél csomag sütőport
  • a tészta állaga inkább folyékony, mint szilárd legyen
  • kuglóf formába öntjük (ha nincs, akkor egy kerek sütőforma közepére helyezzünk egy üvegpoharat), használjunk sütőpapírt vagy vajazzuk és lisztezzük ki (a lisztet kakaóporral helyettesíthetjük)
  • miután az előmelegített sütőben megsütöttük, amíg még meleg (de nem forró) a hűtőben félretett krémmel leöntjük
  • tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük